Kedves Hobbielektrósok

 

Ez az oldal azért jött létre, hogy magyar nyelvű tárhelyeként szolgáljon a különböző mikrovezérlős és zsebszámítógépes projektekkel kapcsolatos leírásoknak. Az oldalnak (blognak) van egy előzménye, amit évekkel ezelőtt kezdtem el, majd évekkel ezelőtt abba is hagytam (Az oldal elérhető itt). A koncepció, hogy miért kellene egy ilyen átfogó oldal, az onnan jött, hogy egyenlőre nincs Magyarországon egy egységes magyar nyelvű tudástár ebben a témában. Sok blog van, és sok blogger, aki valamilyen témában készít leírásokat, viszont ezek a blogok többnyire elhalnak. Több mindennel magyarázható ez: időhiány, a kezdeti lelkesedés alábbhagyása, megváltozott érdeklődési kör, etc. etc. Ezek a dolgok szerintem teljesen jól szemléltetik, hogy miért vannak halálra ítélve azok a személyes blogok, amikbe a tulajdonosuk nem fektet bele, legalább heti 4-5 órát.

Ennek a kiküszöbölésére találtam ki azt, hogy mi lenne, ha nem egy blogger írna egy blogot, hanem több blogger írna egy közös blogot. Ez segítség lenne azoknak a kezdő mikroelektronika felé forduló fiataloknak, akik csak most kezdenek el ismerkedni ezzel a világgal, és segítség lehetne azoknak az öreg motorosoknak is, akik valamivel elakadnak, vagy csak szimplán ihletet merítenének mások munkáiból.

Az oldal szerkesztőjének bárki jelentkezhet, aki legalább egy olyan kész projektet feltölt, amit ő saját maga készített és dokumentált. Amennyiben valaki szeretne regisztrálni, mint blogger, az ezen felül nem jár semmilyen kötelezettséggel. Nincs kötelező bejegyzés szám, nincs teljesítménykényszer. Mindenki akkor ír, amikor jól esik, azt az első kötelező bejegyzést leszámítva.

Az oldalra pont ezért, nincs nyílt regisztráció.  A regisztráció a jelentkezési űrlapon keresztül történik, az alábbi linken. Minden új blogger szerzői fiókot kap a jelentkezés után, amiről e-mailben kap tájékoztatást. A szerzői fiók teljes hozzáférést biztosít a tartalomhoz készítéshez, viszont moderációs feladatokat nem lehet vele végezni. Abban az esetben, ha valaki eléri a feltöltési szabályzatban megjelölt kvótát, akkor kérheti a fiókjának az átminősítését, szerkesztői fiókká. Így már akár ő is moderálhatja a posztok alatti hozzászólásokat. Persze semmi sem kötelező.

 

Jelentkezés

Feltöltési Szabályzat

Feltöltési Segédlet

 

PS.: A régi oldalon lévő tartalmakat migráltam, hogy ez az oldal ne üresen induljon.