Kedves újonnan érkező blogger!

A feltöltési szabályzat elolvasása után, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani abban, hogy miként lehet blogbejegyzést készíteni.

Első lépésben jelentkezzünk be az oldalra az e-mailben megkapott bejelentkezési adatainkkal.

A bejelentkezés után, az oldal felső részén megjelennek számunkra a plusz menü elemek, amiken keresztül a bejegyzéseket létre tudjuk hozni, vagy a felhasználói profilunkat tudjuk módosítani, etc.

Válasszuk a vezérlőpult menüpontot.

Nem szeretnék belemenni abba, hogy melyik menüpont alatt mit találhatunk, mert aki jelentkezik bloggernek, az úgy is fel fogja fedezni a lehetőségeit. Ezért most kizárólag, csak a bejegyzés készítésének a bemutatására koncentrálok. Tehát kattintsunk a Bejegyzés menüpont -> Új hozzáadása lehetőségre.

A bejegyzés írása, nagyon egyszerű mivel a TinyMCE editor beépített funkcióival olyan a bejegyzések készítése, mint ha egy bármelyik másik WYSIWYG html szerkesztővel dolgoznánk. Ezért ezeket a funckiókat nem is részletezném.

Ehelyett inkább figyeljünk azokra a dolgokra, amiket a feltöltési szabályzat alapján kötelező megadni minden bejegyzésnél.

– Semmiképpen se felejtsünk el címet adni a bejegyzésnek.

– Az első bekezdés után ne felejtsük el beszúrni a “Bővebben” tag-et. (Shift + Alt + T)

– Ne felejtsük el kiválasztani a bejegyzés kategóriáját.

– Továbbá ne feledkezzünk meg arról, hogy a “Mentés vázlatként” gombbal tudunk menteni a bejegyzéskészítés közben. Mindenki tudja miért fontos a szerkesztés közben párszor menteni, szóval ezt sem szeretném részletezni.

– A bejegyzést lehetőleg, mindig csak akkor tegyük közzé ha már készen van. Amennyiben csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy miként is nézne ki a már közzétett bejegyzés, akkor elég az “Előnézet” gombra kattintani, és egy új ablakban már is megjelenik a bejegyzés megjelenítési vázlata.

– Amennyiben hosszúra sikerül a bejegyzés, akkor nyugodtan szúrjunk be, oldaltörést a bejegyzésbe. Ha szükséges, akár többet is.

– Ne feledkezzünk meg a címkék  megadásáról, és a kiemelt kép beállításáról sem.

Ezek voltak a kötelező lépések. A szerkesztéssel kapcsolatban szerintem minden más adja magát.

Képgaléria Beszúrása

Amennyiben a bejegyzésünket szeretnénk feldobni egy képgalériával ezt is megtehetjük.

– Első lépésként válasszuk a TinyMCE editor eszköztárából a NextGen gallery ikonját és kattintsunk rá.

– A megjelenő oldalon a jobb oldali menüsorban válasszuk a második lehetőséget “Képek Feltöltése”.

– Itt a legördülő menün ne változtassunk, hanem a mellette lévő szövegdobozba írjuk be a Galéria nevét, és kattintsunk az “ADD FILES” menüpontra.

– Fájlokat kiválasztva a képek a feltöltődnek az általunk létrehozott galériába.

– Ezután újfent a baloldali menüben válasszuk az “INSERT INTO PAGE” menüpontot.

– Majd a második szövegdobozba kezdjük el gépelni az általunk választott galéria nevet, és válasszuk ki azt, miután leszűkült a névsor.

– Utolsó lépésként válasszuk ki a galéria stílusát, és kattintsunk az “INSERT GALLERY” gombra.

A feltöltéssel kapcsolatban bárkinek bármilyen kérdése van, forduljon az Adminokhoz, vagy közvetlenül e-mailben, vagy pedig a hibabejelentés űrlapon.