Feltöltési szabályzat

 

A saját személyes profilunk kitöltése:

Nem kötelező magunkról semmilyen személyes adatot sem megadni, az e-mail címünket és a felhasználónevünket leszámítva. A profilon bármilyen adat megadása, önkéntes alapú. Az e-mail címek, harmadik fél számára történő átadása nem megengedett. Az oldal adminisztrátorai senki számára nem adnak ki, semmilyen adatot sem a felhasználókkal kapcsolatban (Bűncselekményt leszámítva).

Blog bejegyzés készítése:

– A bejegyzéseink elkészítésénél törekedjünk arra, hogy a lehető legérthetőbb formában és tagoltan készítsük el a megosztani kívánt tartalmat.

– A bejegyzés tartalma lehetőleg káromkodástól mentes, nyomdafestéket tűrő formában íródjon. ( Apróságoktól eltekintve, egy két dolog belefér )

– A bejegyzés hosszúságát tekintve nincs sem alsó, sem felső limit. Ellenben ha ilyen okból kifolyólag gyenge minőségű lesz a tartalom, akkor a bejegyzés törlésre kerül.

– A bejegyzéseket több részre, azaz több bejegyzésre is tagolhatjuk, de tartózkodjunk a befejezetlen bejegyzések írásától. A több részes bejegyzés sorozatokat, bontsuk úgy részekre, hogy akár minden rész egy önálló egész is lehessen.

Bejegyzésben megosztott tartalmak:

– A bejegyzésben képkorlátozás van. Maximum 1 album tölthető fel 5 képpel, és egy bejegyzésen belül maximum 10 kép lehet, a kiemelt képet leszámítva.

– Minden bejegyzésnél kötelező beállítani kiemelt képet, és meg kell adni a bejegyzésre legjobban jellemző legalább 1 címkét.

– A bejegyzésben megosztani kívánt egyéb tartalmakat, külső tárhelyről kell belinkelni, figyelembe véve azt, hogy a tartalom évek múltán is elérhető legyen.

– Erre alkalmas oldalak:

  • Google Drive
  • Github
  • Box
  • Dropbox
  • OneDrive
  • etc. etc.

– A megosztott tartalmakat az oldal adminisztrátorai 6 havonta ellenőrzik, vagy bejelentés alapján felülvizsgálják. Amennyiben a bejegyzés szempontjából kritikus hiányosság találnak, a bejegyzést elérhetetlenné teszik, amíg a szerkesztő azt ki nem javítja.

Amit tilos a bejegyzésben közzétenni:

– A bejegyzésekben tilos fizetett tartalmat és reklámot megjeleníteni. Továbbá tilos webshopokban található termékek linkjét beszúrni. (A termék linkek gyakran évülnek el. Pl. Ebay, Aliexpress etc.) Magának a Webshopnak az elérhetőségét nem tilos megosztani, de törekedni kell arra, hogy a megosztott link ne évüljön el, ne fusson 404-re.

– A bejegyzésekben tilos rossz indulatú, vagy szándékosan hibás kódot feltölteni. Továbbá tilos olyan oldalra mutató linket megosztani, amely oldal adathalász tevékenységet végez, vagy ilyen oldalra mutat. Az ilyen bejegyzés, a szerzőjének az azonnali kitiltásához vezet.

– A bejegyzésekben tilos más munkáját negatívan méltatni. Más bloggerrel szemben személyeskedő hangvételű bejegyzést közzétenni. (Kivétel ez alól, az ismert rendszerek fejlesztői, és tulajdonosai pl.: Bill Gates, Paul Allen etc.)

Amit kötelező a bejegyzésben közzétenni:

– A bejegyzést kötelező valamely kategóriába besorolni. (Amennyiben nem létezik ilyen kategória, ezt jelezni kell az adminoknak)

– A bejegyzést kötelező legalább egy a cikkre legjellemzőbb címkével ellátni. (Maximum 3 címke adható meg)

– Minden bejegyzésnek kötelező kiemelt képet beállítani, amelynek a képaránya X*X-nek kell, hogy legyen. (pl.: 300px * 300px)

– Minden bejegyzés első bekezdése után kötelező a “Bővebben” tag beszúrása.

Amit nem kötelező a bejegyzésben közzétenni, de lehet:

– A bejegyzésben lehet saját oldalra mutató linket megosztani, amennyiben a bejegyzés tartalmilag megfelelő.

– A bejegyzésben lehet saját készítésű youtube tartalmat megosztani, amennyiben ez relevánst.

– A bejegyzésben bármilyen egyéb releváns tartalmat meg lehet osztani, ami segít tartalom megértésében és/vagy szemléltetésében.

Feltöltési Kvóta:

Abban az esetben, ha valaki legalább 10 tartalmilag és megjelenésileg is kifogásolhatatlan bejegyzést közöl, a kérheti, hogy magasabb besorolásba kerüljön, és szerzőből szerkesztő legyen. Ez semmilyen előnnyel sem jár, csak azzal, hogy moderálhatja a hozzászólásokat az oldalon.

 

Feltöltési szabályzat kiegészítés 2019.04.13

Egy kedves csoporttag a Facbookról jelezte, hogy van egy ötlete azzal kapcsolatban, hogy legyen lehetővé téve az, hogy olyan bejegyzéseket is közzé lehessen tenni, ami már korábban elkészült, csak máshol jelent meg. Erre reflektálva, készült ez a szabályzat kiegészítés.

– Az oldalon meg lehet osztani olyan korábbi munkákat, amik már valahol máshol megjelentek.

– Csak azokat a bejegyzéseket lehet megosztani, amiket a megosztó saját maga készített.

– Az ilyen jellegű bejegyzésekhez kell írni, egy pár soros bemutatást a linkelt bejegyzésről. (Nem 2 mondat, Legalább egy rövid bemutatást a projektről, egy releváns képpel)

– Tilos olyan korábbi bejegyzést megosztani, ami fizetett tartalmat, vagy arra mutató linket tartalmaz.

– A bejegyzés készítésénél, a kötelező tartalmi elemeket elhagyni nem lehet. (Kiemelt kép, Kategória besorolás, Legalább 1 címke.)

– Abban az esetben, ha valaki vlogot vezet, a rövid bemutatáson felül nem szükséges képet és más tartalmat megosztani.

 

Abban az esetben, ha nem létezik az a kategória, amibe a bejegyzésünket besorolnánk, akkor a hibabejelentés űrlapon keresztül kérhetjük a kategória és/vagy menüpont létrehozását. Ilyenek lehetnek pl:

– Nyáklap készítés

– Raspberry pi

– Stm32 projektek

– etc.

 

A szabályzat többszöri megsértése, kizárást von maga után!