BananaPi bootolható oprendszer készítése SD kártyára

A BananaPihez nem a klasszikus értelemben készítünk telepítőt az SD kártyára legalábbis nem egészen úgy mint a Raspberry-k esetében hogy felmásoljuk a Noobs telepítőt majd, onnan bootolva feltelpítjük a kiválasztott oprendszert. Itt egy előre elkészített lemezképet írunk az SD kártyára. Ezeket a lemezképeket megtaláljuk a Bananapi.org oldalon.  Innen kiválasztjuk a legszimpatikusabbat, ami az én esetemben Raspbian volt. A raspbian egy Debian wheezy alapú linux disztribúció ami Cortex processzorokra van optimalizálva (Szinte teljesen ugyan az mint a BPI Debian).

Ha a letöltéssel kész vagyunk, akkor keressünk egy olyan programot, ami egy bootolható lemezképet készít az SD kártyánkból. Nálam ez a program az erre a célra készített legegyszerűbb program a Win32DiskImager. A program letölthető innen.

Lássuk ezt a kis egyszerű programot.

win32flasher_raspbian

A címsor melletti kis mappára kattintva kiválaszthatjuk a “.img” formátumú fájlokat, majd a Write-ra kattintva elkezdődik az írási folyamat. A folyamat végeztével egy kis ablakban egy leokézós üzenet figyelmeztet arra, hogy a folyamat véget ért.

Ha ezzel kész vagyunk akkor már csak be kell rakni az sd-t a Pi-be és már indulhat is oprendszer.

 

(Statisztika: 72 megtekintés)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.