Ubuntu 18.04 – Google Assistant telepítés

Ezt a leírást valójában egyetlen kategóriába sem tudnám besorolni, viszont a legközelebb a Bananapi Projektekhez van, ezért ide soroltam. Tulajdonképpen, én amúgy is Ubuntu 16.04-et használok a Bananapi-n, szóval a leírás akár alkalmazható ott is. A következő pár oldalon, arról olvashat mindenki leírást, hogy hogyan kell egy Google Assistant-ot feltelepíteni egy virtuális gépen telepített Ubuntu 18.04 alá. 

Alapvető szükséglet, hogy legyen egy bármilyen formában telepített Ubuntu 18.04-es desktop oprendszerünk, ami hozzáfér egy hangszóróhoz és egy mikrofonhoz. Nálam a teszt verzió került Virtuális Gépre, amit használok, az pedig saját Ubuntumon van. A virtuális gépes példát, csak azért csináltam végig, hogy ne legyenek kizárva a dologból a Windows felhasználók sem. Bár itt jegyezném, meg, hogy a Python3 telepíthető Windows alá is, tehát az Assistant akár Win10 alatt is használható. 

Ha minden amit leírtam a rendelkezésünkre áll (tehát van egy Ubuntunk, akármilyen formában), akkor kezdjük is el. Első lépésben nyissunk egy terminált és telepítsük fel, a szükséges programokat. A telepítési leírás elérhető a developers.google.com-on is, bár itt-ott van benne hiba, ami az Ubuntut és a Python3-at illeti.

sudo apt-get update
sudo apt-get install python3-dev python3-venv
python3 -m venv env
env/bin/python -m pip install --upgrade pip setuptools wheel
source env/bin/activate
sudo apt-get install portaudio19-dev libffi-dev libssl-dev

A Google leírásában alapértelmezetten feltételezik, azt hogy a pip telepítve van, viszont egy szűz OS-en ez nincs telepítve a Python3 alá. Ezért a következőképpen telepítsük a pip-et.

sudo apt-get install python3-pip

Ezután telepítsük fel a Google Assistant SDK sample kódját.

python3 -m pip install --upgrade google-assistant-sdk[samples]

Majd végül a hitelesítéshez telepítsük fel az Oauth eszközt.

python3 -m pip install --upgrade google-auth-oauthlib[tool]

Ha idáig hibamentesen eljutottunk, akkor készen vagyunk a dolog első felével. Már csak létre kell hozni a szükséges kulcsokat és ID-kat. Szerintem ez a dolog unalmasabb része.

(Statisztika: 441 megtekintés)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.