DOiTYourSelf Verseny – Szabályzat

 

Kedves Versenyző

A szabályzat ismertetése előtt kérlek engedd meg nekünk, hogy megmagyarázzuk, hogy miért van szükség olyanokra, mint jogi nyilatkozat. Elsősorban a verseny a közösség építésről szól, és mint tudjuk a legtöbb közösség mi is sokszínűek vagyunk. Ezért a sértődések és vádaskodások elkerülése érdekében van szükség arra, hogy már az elején tiszta legyen a kép. Szeretnénk arra törekedni, hogy ez a verseny ne háromszor legyen megrendezve, (Először, Utoljára és Soha Többet) hanem évről évre. Remélhetőleg mindig magasabb összdíjazással. Illetve szeretnénk arra törekedni, hogy jó hangulatban viták nélkül mérettesse meg magát ez az amúgy is szűk közösség. Amennyiben ez nem jön össze, jövőre inkább lekvárfőző versenyt rendezünk 🙂

 

Nevezési űrlap

Jogi nyilatkozat

 

Szabályzat

 

Kategóriák:

 • Egyedileg tervezett áramkörök

Ebbe a kategóriába azokat a kapcsolásokat és megoldásokat várjuk, amiket saját készítésű vagy saját tervezési nyáklapra szerelve készített el a nevező.

 • Egyedileg készített okos otthon integrációk (Hardver, Szoftver)

Ebbe a kategóriába azokat a megoldásokat és leírásokat várjuk, amikben a nevező valamelyik okos otthon platformhoz készített célhardvert, vagy célszoftvert. (Esetleg, bemutatja, hogy a valamely gyártó által készített eszközön, hogy kell a gyári firmware-t lecserélni.)

 • Mikrokontrollerek alkalmazása a hétköznapokban

Ide azokat a megoldásokat várjuk, melyekben a hétköznapi használati tárgyainkat alakítjuk át mikrovezérlő segítségével, illetve egy új használati tárgyat készítünk, melyet piaci forgalomban nem lehet megvásárolni.

 • Használati tárgyak javítása és átalakítása

Ebben a kategóriában azok a megoldások az elvártak, amikor a nevező egy részletes javítási útmutatást teszt közzé egy általa megjavított eszközről. Lehet ez akkumulátor csere, roller tuningolás, kávéfőző okosítás, és bármi olyan megoldás, amivel a hétköznapi használati tárgyainkat javítjuk, vagy olyan átalakítást eszközölünk rajta, amitől plusz funkciókkal fog rendelkezni.

 

Elvárások a versenymunkával kapcsolatban:

 • Legalább 500 szavasnak kell lennie beadott versenymunkának (forráskód nem számít bele)
 • A versenymunkát tárgytól függően képekkel, forráskóddal, kapcsolási rajzzal, nyákrajzzal kell dokumentálni.
 • A versenymunkában trágár és obszcén megnyilvánulásokat nem lehet megjeleníteni. (Kizárással büntethető)
 • A versenymunkában tartózkodni kell a termékek túlzott promotálásától, reklámokat elhelyezni tilos. (Kizárással büntethető)
 • Az átalakított termékekkel és mikrokontrollerekkel kapcsolatos szubjektív vélemény nyilvánítás nem számít reklámnak.
 • A versenymunkában a nevező köteles megjelölni a felhasznált szakmai leírások forrását.
 • A versenymunkában a nevező csak saját forráskódot vagy GNU/GPL licenc-el megjelölt forráskódot használhat fel.

 

A versenymunka értékelési szempontjai:

A versenymunka értékelése és annak a helyezése szavazással fog eldőlni, viszont hogy a beletett munka is értékelve legyen, ne csak az, hogy ki hány ismerőssel rendelkezik, ezért szorzószámokat fogunk alkalmazni a végső pontszám meghatározásában.

Aki saját készítésű videót tesz a versenymunkába: 1.5 X szorzót kap a szavazataira

Aki több mint 5 saját készítésű képet használ fel a versenymunkájába: 1.2 X szorzót kap a szavazataira

Aki több mint 1000 szavas releváns tartalmú leírást készít: 1.2 X szorzót kap a szavazataira

 

Kötelező érvényű szabályok:

 • A versenyre nevező saját belátása szerint akár egyszerre több kategóriában is készíthet versenymunkát, ellenben egy kategóriában csak egy versenymunkát készíthet.
 • Akire valamilyen formában a csalás gyanúja vetül, azt kizárással fogjuk büntetni. (Remélhetőleg ilyen nem lesz)

 

A verseny menete:

Nevezési időszak:  Kihirdetéstől – 2021.12.01

Versenymunka kidolgozásának időszaka: 2021.12.01 – 2022.02.01

Szavazási időszak: 2022.02.01 – 2022.02.28. 

Azon nevező aki a nevezési időszakban szabályosan nevezett, a versenymunka kidolgozási időszakát megelőző egy hétben egy fiókot kap a nevezési adatival feltöltve, melyen keresztül a versenymunkáját feltöltheti. Ezen egy hét időtartam lesz az az időszak mialatt ismerkedhet a feltöltési és szerkesztő felülettel. 

A versenyző a versenymunka kidolgozási időszakában szabadon módosíthatja és szerkesztheti a versenymunkáját, ezen időszak végével viszont a versenymunkájához, a továbbiakban nem fog hozzáférni, módosítani azt nem tudja.

A versenymunkát a versenyző a Verseny Kategóriába azon belül pedig az általa választott alkategóriába kell hogy besorolja.

A szavazási időszak lejáratával az eredményeket összesítjük, és 24 órán belül eredményt hirdetünk. A helyezést elért nevezőket e-mailben értesítjük.

A nevezés folyamán, vagy a verseny közben bárkinek bármilyen észrevétele van, az észrevételét kérjük továbbítsa a verseny@microcontroller.hu e-mail címre.

 

Előre is köszönjük minden kedves nevezőnek, hogy részt vesz a versenyben, és kívánunk mindenkinek kellemes időtöltést!