ESP8266 bővítmény telepítése Arduino 1.6.4 alatt

Ebbben a leírásban azt mutatom be, hogy mi kell ahhoz hogy az arduino IDE-n keresztül programozzuk az ESP8266 modulokat. Ebből a modulból többféle is létezik én a legegyszerűbb kivitelt használtam, de azt majd egy későbbi leírásban mutatom be. Az Adafruit oldalán találhatunk egy teljesen jó angol nyelvű leírást a dologról (A kiegészítést is az Adafruit fejlesztette.). A gyengébb angolosoknak kedvezve ezeket a lépéseket most sorra veszem magyarul, sajnos a teljesség igénye nélkül (ESP8266 bővítmény telepítése Arduino 1.6.4 alatt).

A leírás azzal kezdődik, hogy frissítsük az eddigi fejlesztő környezetet 1.6.4-es arduinora vagy újabbra. Ez elérhető az arduino hivatalos oldalán. Ha ezzel megvagyunk, akkor nyissuk meg az IDE-t és kattintsunk a „File menü –> Beállítások” menüpontra.

Itt az „Additional Boards Manager URLs:” mögötti szövegablakba kell bemásolni az Adafruit csomagok URL-jét, és eztán az IDE elvégzi helyettük az automatikus port beállításokat. Ezeket a linkeket megtaláljuk a GitHub-on. Ha bemásoltuk a linket, kattintsunk az OK gombra. Ezután a következő lépés az, hogy a „Tools menüpont –> Board manager” fülére kattintunk, és a felugró ablakban kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk telepíteni.

 

A képen látható, hogy nálam ugyan már telepítve van a modul, de ha rákattintunk a szövegdobozra, akkor jobb szélen megjelnik az install gomb. Erre kattintva a modul telepítése elindul. Ha a modul telepítésével végeztünk, akkor indírsuk újra az Arduino IDE-t és folytassuk a további beállításokkal. A képen láthatóak az ajánlott beállítások.

 

Remélem mindenkinek segítettem a leírással, és akkor ahogy ígértem, hamarosan feltöltök egy sketch-et kapcsolással és részletes leírással arról, hogy még is hogyan lehet programozni az ESP8266 modult egy USB TTL Serial illesztővel.

A termék megvásásolható itt:

Mikrokontrollerek

(Statisztika: 909 megtekintés)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük