Ubuntu 18.04 – Google Assistant telepítés

Ezután már tényleg csak az utolsó simítások következnek, legalábbis ami a Google Assistant webes részét illeti.Tehát menjünk is tovább a Google Actions-re.

https://console.actions.google.com

Itt válasszuk ki az Add / Import Project opciót és a létrehozott projektet adjuk hozzá. A choose your country-nál válasszuk ki a “Hungary” opciót.

Ubuntu - Google Assistant telepítés

Ha ezzel megvagyunk, akkor az “Advanced Options” menüpont alatt válasszuk ki a “Device Registration” menüpontot, és regisztráljuk az asszisztenst.

Ubuntu 18.04 - Google Assistant

A Google webes felületén történő bolyongás szerencsére itt véget is ért. Töltsük le az Oauth authentikációs .Json fájlt és rakjuk egy számunkra szimpatikus helyre. Irány a CLI, és másoljuk be a következő parancsot.

google-oauthlib-tool --scope https://www.googleapis.com/auth/assistant-sdk-prototype \ 
--save --headless --client-secrets /elérési_út/json_file_eredeti_néven.json

Értelemszerűen egészítsük ki a saját adatainkkal és utána ENTER. Elviekben egy linket kell, hogy visszakapjunk, amit megnyitva tudjuk authentikálni a Google Asszisztenst. A webes authentikáció végén egy kódot kapunk, amit vissza kell másolni a parancssorba és újfent ENTER.

Ezután már indíthatjuk is az asszintenst.

googlesamples-assistant-pushtotalk --project-id "Project_ID" --device-model-id "Model_ID"

És ha mindent jól csináltunk, akkor már indul is a Google által biztosított személyi asszisztensünk, aki persze még egyenlőre sajnos csak angolul beszél hozzánk, vagy olyan nyelven, amit beállítottunk. A következőkben tervezem bemutatni, hogy hogyan készítsünk szolgáltatást az Assistantból, ami indul az OS-el, és azt is, hogy hogyan kössük össze az IFTTT-vel, amivel majd Webhookon keresztül hangvezérelhetjük a kis Wifis projektjeinket. Remélem hasznosra sikerült a leírás, és azt is, hogy aki belevág, annak elsőre sikerülni fog. Amennyiben nem, akkor nyugodtan írjon rám.

MélTuMí

 

 

(Statisztika: 509 megtekintés)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.